Pijnbestrijding

Duizenden mensen gebruiken onze TENS-apparaten en dat is niet voor niets. Het betreft een natuurlijke, doeltreffende en veilige manier om acute en chronische pijn te verlichten. Vrijwel alle pijnklachten kunnen met TENS effectief behandeld worden en dit draagt bij aan het verbeteren van levenskwaliteit.

Pijn is een persoonlijke beleving. Iedereen ervaart het anders. Een zenuwstimulator geeft, door middel van op het lichaam geplaatste elektroden, via de huid elektrische pulsen aan de zenuwen door. Hierdoor worden de zenuwen afgeleid van de aanwezige pijnprikkels, waardoor er minder pijnsignalen aan de hersenen doorgegeven worden. Bovendien wordt het lichaam aangezet endorfine te produceren, waarvan een pijnstillende werking uitgaat.

Het grote voordeel van TENS is dat u dit toestel eenvoudig thuis kunt gebruiken. TENS heeft geen bijwerkingen (m.u.v. huidirritatie door het gebruik van elektroden) en langdurig gebruik is niet schadelijk of gevaarlijk. TENS werkt niet verdovend of versuffend in tegenstelling tot veel sterke pijnstillers.

Voorschrijvers en verzekeringen

TENS kan worden voorgeschreven bij chronische pijnklachten en pijnsyndromen.

Een deskundig voorschrijver vindt u in het ziekenhuis op de multidisciplinaire afdeling (pijnpoli) of bij een kinesist(e). Na het doorlopen van een succesvolle proefperiode kan de aanvraag rechtstreeks naar ons toegestuurd worden. Voor informatie over vergoeding voor TENS verwijzen wij u naar uw zorgverzekering. Datzelfde geldt ook voor de bijbehorende gebruiksartikelen.

Gebruiksartikelen TENS

Bij zowel de iPulz als de PerfectmamaTENS horen additionele gebruiksartikelen.

Belangrijke gebruiksartikelen zijn de elektroden. Bij TENS worden elektroden op de huid geplaatst. Iedereen heeft een ander huidtype: sommige mensen hebben bijvoorbeeld een overgevoelige huid of veel last van transpiratie. Om deze redenen hebben wij veel verschillende soorten TENS-elektroden in ons assortiment.

Bel ons!

+32 (0) 3 - 434 09 10

Menu
Vergelijk Producten