Daisyspeler

Daisyspeler

Een Daisy-speler is een hulpmiddel waarmee mensen met een leesbeperking toch boeken kunnen lezen. Onder deze leesbeperkingen vallen onder andere zichtbeperking, dyslexie, cognitieve en motorische beperkingen. De Daisy-speler beschikt over de mogelijkheid om audiobestanden voor te lezen die zijn opgemaakt volgens de Daisy-standaard.

Daisy staat voor Digital Accessible Information System (digitaal toegangelijk informatiesysteem). Daisy-boeken, -tijdschriften of -kranten worden opgemaakt en ingesproken via een vooraf vastgelegde structuur. Hierdoor is het mogelijk om makkelijk te navigeren per alinea, hoofdstuk en pagina; dit is afhankelijk van het materiaal. Door deze structuur ligt de Daisy-variant van een document veel dichter bij de gedrukte variant.

Daisy-spelers zijn kleine, draagbare apparaten met interne accu, waardoor u thuis en onderweg boeken, tijdschriften en documenten kunt blijven lezen. Met een hoofdtelefoon kan de gebruiker persoonlijk genieten van Daisy-boeken, -tijdschriften en -kranten bij bijvoorbeeld het ontbijt, op het strand of voor het slapen gaan.

Er is een levendige markt van Daisy-boeken waardoor u altijd de beschikbaarheid heeft over een scale aan boeken via bijvoorbeeld uw bibliotheek of de lectuur van www.luisterpuntbibliotheek.be .

Alle basisfunctionaliteiten zijn aanwezig in onze daisyspeler; vooruit- en terug spoelen, navigeren in de tekst, aanpassen van leessnelheid,  pauzeren, het wijzigen van stemmen en veranderen van talen. Daarnaast bieden we ook nog de mogelijkheid om complete boeken op te slaan.

De daisyspeler wordt standaard geleverd in een handige draagtas. Het toestel beschikt over een ingebouwde accu en is licht van gewicht. Het is daarom een uitermate geschikt toestel om mee te nemen op vakantie of naar het werk.

Producten

Menu
Vergelijk Producten