i-See

Beeldschermloep

A +

Low Vision-producten

De i-See: een complete en gebruiksvriendelijke beeldschermloep met functionaliteit, individueel instelbare gebruikersopties en ergonomisch ontwerp samengevoegd in één!

Tijdens de ontwikkeling van de i-See is rekening gehouden met de verschillende wensen die een beeldschermloep moet kunnen vervullen. Zo kan de i-See gecombineerd worden met alle gangbare TFT-schermen van 19 inch en 22 inch. Ook kunnen de instellingen van het apparaat volledig aangepast worden naar de wensen van de gebruiker. 

Hoe werkt een beeldschermloep

Op het tableau wordt datgene dat men wil bekijken neergelegd, bijvoorbeeld een tekst (zowel handschrift als gedrukte tekst) of een foto. Deze wordt dan vergroot weergegeven op het scherm. 

Beeldschermloepen hebben meerdere standen waarin het apparaat gebruikt kan worden. Zo beschikken beeldschermloepen altijd over meerdere hoogcontraststanden welke ideaal zijn om teksten mee te lezen. Deze hoogcontraststanden vergroten het contrast tot bijzonder hoge intensiteit waardoor de letters duidelijk leesbaar zijn op de achtergrond. Ook is het mogelijk om verschillende kleuren tekst en/of achtergrond te kiezen bij het lezen. Afgezien van het verhoogde contrast hebben beeldschermloepen ook een zogenaamde fotostand waarmee foto's en beeldmateriaal in heldere kleuren weergegeven kan worden. 

Scherpstellen van het beeld

De i-See beschikt over een snelle geruisloze autofocus. Dit houdt in dat u de tekst of afbeelding altijd helder en duidelijk in beeld heeft. Ook het dikste telefoonboek, bijsluiters met kleine letters en foto's ziet u haarscherp in beeld. U heeft hierbij altijd de keuze uit continu autofocus (automatische scherpstelling) en éénmalige autofocus (handmatig scherpstellen).

Speciale LED verlichting

De i-See is voorzien van een speciale levenslange, heldere verlichting. Dit licht is zachter voor uw ogen en de kans op het zogenaamde verblindingseffect is aanzienlijk kleiner. U kunt de i-See dan ook altijd gebruiken, zowel overdag als 's avonds.

Wie gebruiken de i-See? 

Mensen die dusdanig slechtziend zijn dat een bril of handloep niet meer volstaat. Daarnaast wordt de i-See gebruikt door mensen met macula degeneratie, retinitis pigmentosa, diabetische retinopathie, glaucoom en cataract.