i-Pulz

Zenuwstimulator

Pijn heeft vele oorzaken, en jammer genoeg kunnen niet al deze oorzaken genezen worden. Er zijn veel mensen die chronische pijnen hebben en die hier de rest van hun leven mee moeten leven. 
Dit is waar de i-Pulz verlichting biedt.

TENS: pijnbestrijding

De internationale benaming voor zenuwstimulatie is Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation. Het is een methode van pijnbestrijding waarbij, door middel van op het lichaam geplaatste elektroden, elektrische pulsen via de huid naar de zenuwen worden gestuurd. Dit heeft enerzijds als doel dat de zenuwen worden "afgeleid" van de aanwezige pijnprikkels, waardoor minder pijnsignalen aan de hersenen doorgegeven worden. Anderzijds wordt het lichaam aangezet endorfine te produceren, waarvan een pijnstillende werking uitgaat.

TENS-therapie met een i-Pulz is een symptomatische behandeling die de pijnsensatie onderdrukt - ideaal voor diegene die (ongeneeslijke) chronische pijnen ervaren. Zelfs langdurige stimulatie is niet schadelijk voor het lichaam, noch zijn er bijwerkingen. 

De i-Pulz 

De i-Pulz is het kleinste TENS-apparaat en gemakkelijk in gebruik. Het kan onzichtbaar onder kleding gedragen worden.
De i-Pulz is een tweekanaalse zenuwstimulator. Beide kanalen werken onafhankelijk van elkaar en beïnvloeden elkaar niet. Dit betekent dat twee verschillende stimulaties tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. U kunt ook slechts één kanaal gebruiken indien gewenst.

Druktoetsen

De i-Pulz is eenvoudig te bedienen met druktoetsen. Wanneer de druktoetsen enkele seconden niet gebruikt worden, schakelt automatisch de toetsenvergrendeling in om te voorkomen dat de instellingen tijdens het gebruik veranderen.

Programmaduur

U heeft de mogelijkheid om de stimulatietijd in te stellen. Nadat de intensiteit is ingesteld en de toetsenvergrendeling actief is, zal de tijdklok tot 0 minuten terugtellen.

Elektroden

Bij TENS worden elektroden op de huid geplaatst. Iedereen heeft een ander huidtype; de een heeft nergens last van, de ander heeft een bijzonder overgevoelige huid of heeft veel last van transpiratie. Om deze redenen hebben wij zeer veel verschillende soorten TENS elektroden in ons assortiment.

Bevestigingsclip

Aan de achterzijde van het TENS apparaat bevindt zich een bevestigingsclip. Hiermee kunt u de stimulator eenvoudig aan uw broek, rok of riem bevestigen.

Begeleiding

Door haar jarenlange ervaring (sinds 1986) heeft Van Lent Systems een grote schat aan kennis opgebouwd. We kunnen dan ook zeggen dat de nazorg, in de vorm van patiëntenbegeleiding, is uitgegroeid tot onze specialisatie!