Telefoon: +32 (0) 3 - 434 09 10

E-mail: info@vanlentsystems.com


contact

Deze moderne beeldschermloep is speciaal ontwikkeld voor mensen die slechtziend zijn en voor wie een bril of handloep niet meer toereikend is. De Affinity bestaat uit de speciale Affinity monitor en het Basic onderstel. De monitor kan ook naast het onderstel geplaatst worden. Tevens heeft u de mogelijkheid om de Affinity Basic te gebruiken met een andere TV, monitor of TFT scherm. De Affinity Basic kan ook eenvoudig op uw computer aangesloten worden.

Hoe werkt een beeldschermloep

Een beeldschermloep bestaat uit een scherm (monitor) en een camera met daaronder een tableau. Op het tableau wordt datgene wat men wil bekijken neergelegd, bijvoorbeeld een tekst of foto. Deze wordt dan vergroot weergegeven op het scherm.

Indicatie 

U komt in aanmerking voor een beeldschermloep wanneer een dusdanige visus vermindering slechtziendheid) wordt geconstateerd dat lezen zonder dit hulpmiddel niet meer of vrijwel niet meer mogelijk is. Een beeldschermloep kan ertoe bijdragen, dat gebruikers zelfstandig worden of blijven.

Waar kan een beeldschermloep gebruikt worden 

Een beeldschermloep kan gebruikt worden in de thuissituatie, op de werkplek en op school.

Worden de aanschafkosten vergoed?

De aanschafkosten voor een beeldschermloep worden volledig vergoed door uw zorgverzekeraar: tenzij uw polisvoorwaarden anders vermelden. Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient de beeldschermloep voorgeschreven te worden door een, door de zorgverzekeraar erkende, deskundige. 

Procedure

Meestal verwijst de huisarts u door naar een oogarts of een andere deskundige. In Nederland bevinden zich diverse regionale instellingen, waar zeer veel kennis aanwezig is over alle optische hulpmiddelen waaronder beeldschermloepen. Bij deze regionale instellingen, ook wel low-vision centra genoemd, kunt u de Affinity beeldschermloep uitproberen. Voor een adres bij u in de buurt kunt u contact met ons opnemen.

De Affinity 

De ideale beeldschermloep, eenvoudig bedienbaar met een prachtige beeldkwaliteit! De Affinity is speciaal ontwikkeld voor mensen die slechtziend zijn, en voor wie een bril of een handloep niet meer toereikend is. De Affinity monitor kan eventueel naast het Basic onderstel geplaatst worden. Het is ook mogelijk om de Affinity Basic te gebruiken met uw eigen TV, computermonitor of TFT scherm en kan ook eenvoudig op uw PC aangesloten worden. 

Scherpstellen van het beeld

De Affinity beschikt over een snelle geruisloze autofocus. Dit houdt in dat u de tekst of afbeelding altijd helder en duidelijk in beeld heeft. Ook het dikste telefoonboek, bijsluiters met kleine letters en foto's ziet u haarscherp in beeld. U heeft hierbij altijd de keuze uit continu autofocus (automatische scherpstelling) en éénmalige autofocus (handmatig scherpstellen).

Speciale LED verlichting

De Affinity is voorzien van een speciale levenslange, heldere verlichting. Dit licht is zachter voor uw ogen en de kans op het zogenaamde verblindingeffect is aanzienlijk kleiner. U kunt de Affinity dan ook altijd gebruiken, zowel overdag als 's avonds.

VGA aansluiting

De Affinity is verkrijgbaar met VGA aansluiting. Hierbij is het mogelijk om zowel een computer als een TV aan te sluiten op de Affinity. Zo kan er door middel van één knop op de Affinity omgeschakeld worden van het vergrote beeld van de Affinity naar het computerscherm en de TV. 

Wie gebruiken de Affinity? 

Mensen die dusdanig slechtziend zijn dat een bril of handloep niet meer volstaat. Daarnaast wordt de Affinity gebruikt door mensen met Macula Degeneratie, Retinitis Pigmentosa, diabetische retinopathie, glaucoom en cataract.