Telefoon: +32 (0) 3 - 434 09 10

E-mail: info@vanlentsystems.com


contact

Wat u leest, schrijft of bekijkt, ziet u sterk vergroot op het beeldscherm. De Solido staat bekend vanwege zijn gebruiksgemak, comfortabele bediening en uitstekende beeldkwaliteit. Is een bril of handloep niet meer toereikend? Dan is de Solido beeldschermloep een ideale oplossing voor u.

Hoe werkt een beeldschermloep

Een beeldschermloep bestaat uit een scherm (monitor) en een camera met daaronder een tableau. Op het tableau wordt datgene wat men wil bekijken neergelegd, bijvoorbeeld een tekst of foto. Deze wordt dan vergroot weergegeven op het scherm.

Indicatie 

U komt in aanmerking voor een beeldschermloep wanneer een dusdanige visus vermindering (slechtziendheid) wordt geconstateerd dat lezen zonder dit hulpmiddel niet meer of vrijwel niet meer mogelijk is. Een beeldschermloep kan ertoe bijdragen, dat gebruikers zelfstandig worden of blijven.

Waar kan een beeldschermloep gebruikt worden 

Een beeldschermloep kan gebruikt worden in de thuissituatie, op de werkplek en op school.

Worden de aanschafkosten vergoed?

De aanschafkosten voor een beeldschermloep worden volledig vergoed door uw zorgverzekeraar: tenzij uw polisvoorwaarden anders vermelden. Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient de beeldschermloep voorgeschreven te worden door een, door de zorgverzekeraar erkende, deskundige. 

Procedure

Meestal verwijst de huisarts u door naar een oogarts of een andere deskundige. In Nederland bevinden zich diverse regionale instellingen, waar zeer veel kennis aanwezig is over alle optische hulpmiddelen waaronder beeldschermloepen. Bij deze regionale instellingen, ook wel low-vision centra genoemd, kunt u de Solido beeldschermloep uitproberen. Voor een adres bij u in de buurt kunt u contact met ons opnemen.

De Solido75

Deze beeldschermloep staat bekend vanwege zijn gebruiksgemak, comfortabele bediening en zijn uitstekende beeldkwaliteit. De Solido Monitor kan eventueel naast het Basic onderstel geplaatst worden. Het is ook mogelijk om de Solido Basic te gebruiken met uw eigen computermonitor of TFT-scherm. De Solido is de meest complete beeldschermloep. Deze beeldschermloep helpt u met uw dagelijkse routine, zoals bijvoorbeeld het lezen van de krant, foto's bekijken of het invullen van acceptgiro's. 

Scherpstellen van het beeld

Het autofocus systeem van de Solido heeft een groot scherpte diepte bereik. Dit houdt in dat u, zelfs in maximale vergroting, de tekst of afbeelding altijd haarscherp in beeld krijgt. Het is zelfs mogelijk om een volledige A4 in maximale vergroting te kunnen lezen door alleen het leestableau te bewegen. U heeft hierbij altijd de keuze uit continu autofocus (automatische scherpstelling) en éénmalige autofocus (focussering blokkeren).

Speciale LED verlichting

De Solido is voorzien van een ingebouwde, heldere LED verlichting. Dit licht is zachter voor uw ogen en de kans op het zogenaamde verblindingseffect is aanzienlijk kleiner. U kunt de Solido dan ook altijd gebruiken, zowel overdag als 's avonds.

Grondstatief

De Solido wordt standaard geleverd als tafelmodel; eenvoudig te plaatsen op uw eigen tafel of bureau. Apart verkrijgbaar is het in hoogte verstelbare grondstatief; hierdoor heeft u geen extra tafel meer nodig. Het statief is voorzien van wieltjes met een aparte remblokkering.

Wie gebruiken de Solido? 

Mensen die dusdanig slechtziend zijn dat een bril of handloep niet meer volstaat. Daarnaast wordt de Solido gebruikt door mensen met Macula Degeneratie, Retinitis Pigmentosa, diabetische retinopathie, glaucoom en cataract.