Telefoon: +32 (0) 3 - 434 09 10

E-mail: info@vanlentsystems.com


contact

Een dusdanig verlies van het gezichtsvermogen dat een bril of contactlenzen niet altijd meer volstaan? Speciaal voor u heeft Van Lent Systems de Looky, een kleine draagbare loep waarmee u teksten en afbeeldingen vergroot kunt bekijken. Ideaal voor gebruik binnenshuis maar ook een onmisbaar hulpmiddel in de winkel of als u onderweg bent.

Hoe werkt een elektronische handloep? 

Een handloep wordt op of tegen de te vergroten tekst of afbeelding gelegd. Deze wordt dan vergroot weergeven op het scherm.

De Looky 

Een kleine, elektronische handloep. Met een gewicht van slechts 200 gram is de Looky de lichtste in zijn soort. De Looky is zo handzaam dat u deze zelfs in uw borstzak, overal eenvoudig mee naar toe kunt nemen.

Altijd scherp beeld 

Als u de Looky direct op de tekst plaats of tot 5 cm erboven, dan is het beeld altijd scherp en kunt u perfect lezen. U kunt de tekst in kleur bekijken, maar ook het contrast veranderen in zwart/wit of wit/zwart.

Uitklapbaar handvat 

In tegenstelling tot andere elektronische handloepen is de Looky juist voorzien van een prettig in de hand liggend uitklapbaar handvat. Hierdoor kunt u de Looky heel gemakkelijk vasthouden. U heeft zelfs de keuze om het handvat wel of niet te gebruiken.

Speciale freezefunctie 

De Looky is als enige kleine handloep uitgevoerd met een freezefunctie. Dit houdt in dat u door een druk op de knop de tekst of afbeelding op het scherm vast kunt zetten, u maakt als het ware een foto. U kunt dit bijvoorbeeld gebruiken als u de prijs op het bovenste schap van de supermarkt niet goed kunt zien. U houdt er dan de Looky voor, drukt op de knop en u kunt de prijs daarna rustig bekijken. U heeft zelfs nog de mogelijkheid om te wisselen tussen het contrast, dus wilt u het in kleur, zwart/wit of wit/zwart zien. Het kan allemaal met de Looky.

Batterijen: gemakkelijk te gebruiken 

De Looky is voorzien van gewone oplaadbare batterijen. Aangezien het verwisselen van batterijen meestal lastig is, hebben wij ervoor gezorgd dat de batterijen er maar op 1 manier in kunnen. U hoeft dus niet meer op + en - te letten. Bij de Looky krijgt u ook een oplader, zodat u de batterijen in de Looky eenvoudig en snel kunt opladen. Na het opladen van de batterijen kunt u ruim 1,5 uur gebruik maken van de Looky. Om nog langer plezier te hebben van uw handloep kunt u daarna zelfs gewone batterijen gebruiken.

Schrijfstand 

U kunt met de Looky ook eenvoudig een handtekening plaatsen of een korte notitie maken. Hiervoor kunt u het handvat in een speciale stand zetten en meekijken terwijl u schrijft. Dit is werkelijk uniek.

Waar kan ik de Looky gebruiken? 

Ideaal voor gebruik binnenshuis: 

 • Voor het lezen en bekijken van de post, folders, medicijnbijsluiters, etc. 
 • Bekijken van foto's. 
 • Afhandelen van de post: handtekening plaatsen. 
 • Houdbaarheidsdatum van levensmiddelen controleren. 
 • Hobby uitoefenen, zoals postzegels bekijken. 

Onmisbaar hulpmiddel als u onderweg bent: 

 • U kunt de prijzen in de winkel en in de supermarkt weer perfect zien. 
 • Voor het bekijken van de menukaart in het restaurant. 
 • Het vinden van een interessant boek in de bibliotheek. 
 • Op het station kun u de reisinformatie op de borden weer lezen. 

Zeer handig voor school, werksituatie of (bestuurs)vergaderingen: 

 • Om de agenda tijdens een vergadering te bekijken. 
 • Notities te maken. 
 • Tekst te lezen, zoals notulen, uitgedeelde informatie, boeken, etc. 

Kortom de mogelijkheden zijn geweldig, want met de Looky op zak kunt u weer op pad. 

Looky Support

Speciaal ontworpen houder voor een optimaal leesgemak. De Support is bedoeld om stabieler te kunnen lezen met een vaste vergroting. De vergroting wordt vooraf ingesteld door de Looky omhoog of omlaag te schuiven. De Support wordt standaard meegeleverd.

Met handig tasje

Zowel thuis als onderweg kunt u uw Looky beschermen met een speciaal ontworpen, compact en duurzaam tasje. Eenvoudig aan uw riem te bevestigen of in uw tas mee te nemen. Daarnaast krijgt u er van ons een gratis key cord bij zodat u de Looky ook om uw nek kunt dragen. Uw gebruiksgemak staat bij ons voorop! 

Indicatie 

U komt in aanmerking voor een elektronische handloep indien er sprake is van een dusdanig verlies van het gezichtsvermogen dat redelijkerwijs niet kan worden volstaan met brillenglazen of contactlenzen.

Worden de aanschafkosten vergoed?

De aanschafkosten voor een elektronische handloep worden volledig vergoed door uw zorgverzekeraar; tenzij uw polisvoorwaarden anders vermelden. Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient de loep voorgeschreven te worden door een (door de zorgverzekeraar erkende) deskundige.

Procedure

Meestal verwijst de huisarts u door naar een oogarts of een andere deskundige. In Nederland bevinden zich diverse regionale instellingen, waar zeer veel kennis aanwezig is over alle optische hulpmiddelen waaronder handloepen. Bij deze regionale instellingen, ook wel low-vision centra genoemd, kunt u de Looky handloep uitproberen. Voor een adres bij u in de buurt kunt u contact met ons opnemen.