Telefoon: +32 (0) 3 - 434 09 10

E-mail: info@vanlentsystems.com


contact

De nieuwe Looky HD Touch heeft uiteraard de welvertrouwde functies van de originele Looky, maar voegt daar een uitzonderlijk scherp, helder en levendig beeld aan toe. Dit 5 inch (12,7 cm) HD-scherm is te bedienen door middel van een duidelijke en intuitieve touchbediening.

Intuïtieve bediening

De Looky 5 is de meest geavanceerde, maar toch gemakkelijk te bedienen elektronische handloep op de markt. Zo beschikt hij over 10 hoogcontraststanden, 2 fotostanden en kunt u er ook objecten ver weg mee bekijken.

"Sinds de Looky HD Touch kan ik weer zelfstandig boodschappen doen!"

Verwisselbare accu

We hebben niet alleen deze nieuwe bediening voor de Looky HD Touch toegevoegd, we hebben ook de batterij vernieuwd. Zo is in dit model een oplaadbare Lithion Ion batterij verwerkt in het handvat. Wanneer de accu leeg is kunt u deze gemakkelijk vervangen door een nieuw (volgeladen) handvat. Hierdoor heeft u een extra lange gebruiksduur van de Looky HD Touch terwijl u onderweg bent.

Magnetic lines

Op de onderkant van het handvat zit een magnetisch gedeelte dat gebruikt kan worden met het bijgeleverde magnetische vel. Plaats het vel onder de tekst die u wilt lezen. Plaats nu de Looky 5 op de tekst en beweeg het apparaat over het magnetische vel. De ribbels in het magnetische vel zullen de Looky 5 langs de regels laten glijden waardoor het makkelijker wordt om de Looky 5 recht te houden tijdens het lezen.

Productie

Van Lent Systems laat haar producten produceren in een duurzame en milieuvriendelijke fabriek. Al deze producten worden geproduceerd en getest in onze eco-vriendelijke fabriek in Co-Wicklow, Ierland. Onze fabriek is ontworpen en gebouwd met nadruk op natuurlijke materialen, gezondheid van de werkers en energie-efficiëntie. 

Belangrijkste specificaties

 • 5 inch (12,7cm) schermdiagonaal
 • Uitzonderlijk helder scherm
 • Touchbediening in het scherm
 • 720p HD-resolutie
 • 2 tot 20 keer vergroting
 • CVBS-aansluiting voor extern beeld
 • Tot 3 uur gebruiksduur
 • Inklapbaar handvat
 • Verwisselbare handvat inclusief accu
 • 2 fotostanden (full color, monochroom)
 • 10 hoog contrast-standen
 • Fotostanden en hoog contrast-standen kunnen gemaskeerd worden
 • Freezefunctie (stilstaand beeld kan worden vergroot en geschoven)
 • 3 verschillende gebruikersinterfaces: standaard, basis en basis continu
 • Optionele maskeersticker voor aanduiding van de schermknoppen

 

Een dusdanig verlies van het gezichtsvermogen dat een bril of contactlenzen niet altijd meer volstaan? Speciaal voor u heeft Van Lent Systems de Looky, een kleine draagbare loep waarmee u teksten en afbeeldingen vergroot kunt bekijken. Ideaal voor gebruik binnenshuis maar ook een onmisbaar hulpmiddel in de winkel of als u onderweg bent.

Hoe werkt een elektronische handloep? 

Een handloep wordt op of tegen de te vergroten tekst of afbeelding gelegd. Deze wordt dan vergroot weergeven op het scherm.

De Looky 

Een kleine, elektronische handloep. Met een gewicht van slechts 200 gram is de Looky de lichtste in zijn soort. De Looky is zo handzaam dat u deze zelfs in uw borstzak, overal eenvoudig mee naar toe kunt nemen.

Altijd scherp beeld 

Als u de Looky direct op de tekst plaats of tot 5 cm erboven, dan is het beeld altijd scherp en kunt u perfect lezen. U kunt de tekst in kleur bekijken, maar ook het contrast veranderen in zwart/wit of wit/zwart.

Uitklapbaar handvat 

In tegenstelling tot andere elektronische handloepen is de Looky juist voorzien van een prettig in de hand liggend uitklapbaar handvat. Hierdoor kunt u de Looky heel gemakkelijk vasthouden. U heeft zelfs de keuze om het handvat wel of niet te gebruiken.

Speciale freezefunctie 

De Looky is als enige kleine handloep uitgevoerd met een freezefunctie. Dit houdt in dat u door een druk op de knop de tekst of afbeelding op het scherm vast kunt zetten, u maakt als het ware een foto. U kunt dit bijvoorbeeld gebruiken als u de prijs op het bovenste schap van de supermarkt niet goed kunt zien. U houdt er dan de Looky voor, drukt op de knop en u kunt de prijs daarna rustig bekijken. U heeft zelfs nog de mogelijkheid om te wisselen tussen het contrast, dus wilt u het in kleur, zwart/wit of wit/zwart zien. Het kan allemaal met de Looky.

Batterijen: gemakkelijk te gebruiken 

De Looky is voorzien van gewone oplaadbare batterijen. Aangezien het verwisselen van batterijen meestal lastig is, hebben wij ervoor gezorgd dat de batterijen er maar op 1 manier in kunnen. U hoeft dus niet meer op + en - te letten. Bij de Looky krijgt u ook een oplader, zodat u de batterijen in de Looky eenvoudig en snel kunt opladen. Na het opladen van de batterijen kunt u ruim 1,5 uur gebruik maken van de Looky. Om nog langer plezier te hebben van uw handloep kunt u daarna zelfs gewone batterijen gebruiken.

Schrijfstand 

U kunt met de Looky ook eenvoudig een handtekening plaatsen of een korte notitie maken. Hiervoor kunt u het handvat in een speciale stand zetten en meekijken terwijl u schrijft. Dit is werkelijk uniek.

Waar kan ik de Looky gebruiken? 

Ideaal voor gebruik binnenshuis: 

 • Voor het lezen en bekijken van de post, folders, medicijnbijsluiters, etc. 
 • Bekijken van foto's. 
 • Afhandelen van de post: handtekening plaatsen. 
 • Houdbaarheidsdatum van levensmiddelen controleren. 
 • Hobby uitoefenen, zoals postzegels bekijken. 

Onmisbaar hulpmiddel als u onderweg bent: 

 • U kunt de prijzen in de winkel en in de supermarkt weer perfect zien. 
 • Voor het bekijken van de menukaart in het restaurant. 
 • Het vinden van een interessant boek in de bibliotheek. 
 • Op het station kun u de reisinformatie op de borden weer lezen. 

Zeer handig voor school, werksituatie of (bestuurs)vergaderingen: 

 • Om de agenda tijdens een vergadering te bekijken. 
 • Notities te maken. 
 • Tekst te lezen, zoals notulen, uitgedeelde informatie, boeken, etc. 

Kortom de mogelijkheden zijn geweldig, want met de Looky op zak kunt u weer op pad. 

Looky Support

Speciaal ontworpen houder voor een optimaal leesgemak. De Support is bedoeld om stabieler te kunnen lezen met een vaste vergroting. De vergroting wordt vooraf ingesteld door de Looky omhoog of omlaag te schuiven. De Support wordt standaard meegeleverd.

Met handig tasje

Zowel thuis als onderweg kunt u uw Looky beschermen met een speciaal ontworpen, compact en duurzaam tasje. Eenvoudig aan uw riem te bevestigen of in uw tas mee te nemen. Daarnaast krijgt u er van ons een gratis key cord bij zodat u de Looky ook om uw nek kunt dragen. Uw gebruiksgemak staat bij ons voorop! 

Indicatie 

U komt in aanmerking voor een elektronische handloep indien er sprake is van een dusdanig verlies van het gezichtsvermogen dat redelijkerwijs niet kan worden volstaan met brillenglazen of contactlenzen.

Worden de aanschafkosten vergoed?

De aanschafkosten voor een elektronische handloep worden volledig vergoed door uw zorgverzekeraar; tenzij uw polisvoorwaarden anders vermelden. Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient de loep voorgeschreven te worden door een (door de zorgverzekeraar erkende) deskundige.

Procedure

Meestal verwijst de huisarts u door naar een oogarts of een andere deskundige. In Nederland bevinden zich diverse regionale instellingen, waar zeer veel kennis aanwezig is over alle optische hulpmiddelen waaronder handloepen. Bij deze regionale instellingen, ook wel low-vision centra genoemd, kunt u de Looky handloep uitproberen. Voor een adres bij u in de buurt kunt u contact met ons opnemen.

Wat u leest, schrijft of bekijkt, ziet u sterk vergroot op het beeldscherm. De Solido staat bekend vanwege zijn gebruiksgemak, comfortabele bediening en uitstekende beeldkwaliteit. Is een bril of handloep niet meer toereikend? Dan is de Solido beeldschermloep een ideale oplossing voor u.

Hoe werkt een beeldschermloep

Een beeldschermloep bestaat uit een scherm (monitor) en een camera met daaronder een tableau. Op het tableau wordt datgene wat men wil bekijken neergelegd, bijvoorbeeld een tekst of foto. Deze wordt dan vergroot weergegeven op het scherm.

Indicatie 

U komt in aanmerking voor een beeldschermloep wanneer een dusdanige visus vermindering (slechtziendheid) wordt geconstateerd dat lezen zonder dit hulpmiddel niet meer of vrijwel niet meer mogelijk is. Een beeldschermloep kan ertoe bijdragen, dat gebruikers zelfstandig worden of blijven.

Waar kan een beeldschermloep gebruikt worden 

Een beeldschermloep kan gebruikt worden in de thuissituatie, op de werkplek en op school.

Worden de aanschafkosten vergoed?

De aanschafkosten voor een beeldschermloep worden volledig vergoed door uw zorgverzekeraar: tenzij uw polisvoorwaarden anders vermelden. Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient de beeldschermloep voorgeschreven te worden door een, door de zorgverzekeraar erkende, deskundige. 

Procedure

Meestal verwijst de huisarts u door naar een oogarts of een andere deskundige. In Nederland bevinden zich diverse regionale instellingen, waar zeer veel kennis aanwezig is over alle optische hulpmiddelen waaronder beeldschermloepen. Bij deze regionale instellingen, ook wel low-vision centra genoemd, kunt u de Solido beeldschermloep uitproberen. Voor een adres bij u in de buurt kunt u contact met ons opnemen.

De Solido75

Deze beeldschermloep staat bekend vanwege zijn gebruiksgemak, comfortabele bediening en zijn uitstekende beeldkwaliteit. De Solido Monitor kan eventueel naast het Basic onderstel geplaatst worden. Het is ook mogelijk om de Solido Basic te gebruiken met uw eigen computermonitor of TFT-scherm. De Solido is de meest complete beeldschermloep. Deze beeldschermloep helpt u met uw dagelijkse routine, zoals bijvoorbeeld het lezen van de krant, foto's bekijken of het invullen van acceptgiro's. 

Scherpstellen van het beeld

Het autofocus systeem van de Solido heeft een groot scherpte diepte bereik. Dit houdt in dat u, zelfs in maximale vergroting, de tekst of afbeelding altijd haarscherp in beeld krijgt. Het is zelfs mogelijk om een volledige A4 in maximale vergroting te kunnen lezen door alleen het leestableau te bewegen. U heeft hierbij altijd de keuze uit continu autofocus (automatische scherpstelling) en éénmalige autofocus (focussering blokkeren).

Speciale LED verlichting

De Solido is voorzien van een ingebouwde, heldere LED verlichting. Dit licht is zachter voor uw ogen en de kans op het zogenaamde verblindingseffect is aanzienlijk kleiner. U kunt de Solido dan ook altijd gebruiken, zowel overdag als 's avonds.

Grondstatief

De Solido wordt standaard geleverd als tafelmodel; eenvoudig te plaatsen op uw eigen tafel of bureau. Apart verkrijgbaar is het in hoogte verstelbare grondstatief; hierdoor heeft u geen extra tafel meer nodig. Het statief is voorzien van wieltjes met een aparte remblokkering.

Wie gebruiken de Solido? 

Mensen die dusdanig slechtziend zijn dat een bril of handloep niet meer volstaat. Daarnaast wordt de Solido gebruikt door mensen met Macula Degeneratie, Retinitis Pigmentosa, diabetische retinopathie, glaucoom en cataract.

Wat u leest, schrijft of bekijkt, ziet u sterk vergroot op het beeldscherm. De Infinity staat bekend vanwege zijn gebruiksgemak, comfortabele bediening en uitstekende beeldkwaliteit. Is een bril of handloep niet meer toereikend? Dan is de Infinity beeldschermloep een ideale oplossing voor u.

Hoe werkt een beeldschermloep

Een beeldschermloep bestaat uit een scherm (monitor) en een camera met daaronder een tableau. Op het tableau wordt datgene wat men wil bekijken neergelegd, bijvoorbeeld een tekst of foto. Deze wordt dan vergroot weergegeven op het scherm.

Indicatie 

U komt in aanmerking voor een beeldschermloep wanneer een dusdanige visus vermindering (slechtziendheid) wordt geconstateerd dat lezen zonder dit hulpmiddel niet meer of vrijwel niet meer mogelijk is. Een beeldschermloep kan ertoe bijdragen, dat gebruikers zelfstandig worden of blijven.

Waar kan een beeldschermloep gebruikt worden 

Een beeldschermloep kan gebruikt worden in de thuissituatie, op de werkplek en op school.

Worden de aanschafkosten vergoed?

De aanschafkosten voor een beeldschermloep worden volledig vergoed door uw zorgverzekeraar, tenzij uw polisvoorwaarden anders vermelden. Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient de beeldschermloep voorgeschreven te worden door een, door de zorgverzekeraar erkende, deskundige. 

Procedure

Meestal verwijst de huisarts u door naar een oogarts of een andere deskundige. In Nederland bevinden zich diverse regionale instellingen, waar zeer veel kennis aanwezig is over alle optische hulpmiddelen waaronder beeldschermloepen. Bij deze regionale instellingen, ook wel low-vision centra genoemd, kunt u de Inifinity beeldschermloep uitproberen. Voor een adres bij u in de buurt kunt u contact met ons opnemen.

De Infinity

Deze beeldschermloep staat bekend vanwege zijn gebruiksgemak, comfortabele bediening en zijn uitstekende beeldkwaliteit. De Infinity wordt standaard geleverd met een TFT-monitor. Deze beeldschermloep helpt u met uw dagelijkse routine, zoals bijvoorbeeld het lezen van de krant, foto's bekijken of het invullen van acceptgiro's. 

Scherpstellen van het beeld

Het autofocus systeem van de Infinity heeft een groot scherptedieptebereik. Dit houdt in dat u, zelfs in maximale vergroting, de tekst of afbeelding altijd haarscherp in beeld krijgt. Het is zelfs mogelijk om een volledige A4 in maximale vergroting te kunnen lezen door alleen het leestableau te bewegen. U heeft hierbij altijd de keuze uit continu autofocus (automatische scherpstelling) en éénmalige autofocus (focussering blokkeren).

Speciale LED verlichting

De Infinity is voorzien van een ingebouwde, heldere LED verlichting. Dit licht is zachter voor uw ogen en de kans op het zogenaamde verblindingseffect is aanzienlijk kleiner. U kunt de Infinity dan ook altijd gebruiken, zowel overdag als 's avonds.

Grondstatief

De Infinity wordt standaard geleverd als tafelmodel; eenvoudig te plaatsen op uw eigen tafel of bureau. Apart verkrijgbaar is het in hoogte verstelbare grondstatief; hierdoor heeft u geen extra tafel meer nodig. Het statief is voorzien van wieltjes met een aparte remblokkering.

Wie gebruiken de Infinity? 

Mensen die dusdanig slechtziend zijn dat een bril of handloep niet meer volstaat. Daarnaast wordt de Infinity gebruikt door mensen met Macula Degeneratie, Retinitis Pigmentosa, diabetische retinopathie, glaucoom en cataract.

De i-Lite zorgt er voor dat u altijd en overal op een praktische manier kunt beschikken over de hoeveelheid extra licht die u nodig heeft. De i-Lite is een compact en lichtgewicht lamp, die dankzij zijn opvouwbare ontwerp eenvoudig mee te nemen is.

De i-Lite genereert een enorme (instelbare) hoeveelheid licht waarmee onder andere lezen een stuk aangenamer wordt. De lampen in de i-Lite hebben een levensduur van meer dan 50.000 lichturen. Zelfs zonder stopcontact in de buurt kan de i-Lite met zijn batterijen tot 9 uur lang voor extra licht zorgen.

"Met de i-Lite heb ik altijd extra daglicht bij de hand!"

Deze moderne beeldschermloep is speciaal ontwikkeld voor mensen die slechtziend zijn en voor wie een bril of handloep niet meer toereikend is. De Affinity bestaat uit de speciale Affinity monitor en het Basic onderstel. De monitor kan ook naast het onderstel geplaatst worden. Tevens heeft u de mogelijkheid om de Affinity Basic te gebruiken met een andere TV, monitor of TFT scherm. De Affinity Basic kan ook eenvoudig op uw computer aangesloten worden.

Hoe werkt een beeldschermloep

Een beeldschermloep bestaat uit een scherm (monitor) en een camera met daaronder een tableau. Op het tableau wordt datgene wat men wil bekijken neergelegd, bijvoorbeeld een tekst of foto. Deze wordt dan vergroot weergegeven op het scherm.

Indicatie 

U komt in aanmerking voor een beeldschermloep wanneer een dusdanige visus vermindering slechtziendheid) wordt geconstateerd dat lezen zonder dit hulpmiddel niet meer of vrijwel niet meer mogelijk is. Een beeldschermloep kan ertoe bijdragen, dat gebruikers zelfstandig worden of blijven.

Waar kan een beeldschermloep gebruikt worden 

Een beeldschermloep kan gebruikt worden in de thuissituatie, op de werkplek en op school.

Worden de aanschafkosten vergoed?

De aanschafkosten voor een beeldschermloep worden volledig vergoed door uw zorgverzekeraar: tenzij uw polisvoorwaarden anders vermelden. Om voor vergoeding in aanmerking te komen dient de beeldschermloep voorgeschreven te worden door een, door de zorgverzekeraar erkende, deskundige. 

Procedure

Meestal verwijst de huisarts u door naar een oogarts of een andere deskundige. In Nederland bevinden zich diverse regionale instellingen, waar zeer veel kennis aanwezig is over alle optische hulpmiddelen waaronder beeldschermloepen. Bij deze regionale instellingen, ook wel low-vision centra genoemd, kunt u de Affinity beeldschermloep uitproberen. Voor een adres bij u in de buurt kunt u contact met ons opnemen.

De Affinity 

De ideale beeldschermloep, eenvoudig bedienbaar met een prachtige beeldkwaliteit! De Affinity is speciaal ontwikkeld voor mensen die slechtziend zijn, en voor wie een bril of een handloep niet meer toereikend is. De Affinity monitor kan eventueel naast het Basic onderstel geplaatst worden. Het is ook mogelijk om de Affinity Basic te gebruiken met uw eigen TV, computermonitor of TFT scherm en kan ook eenvoudig op uw PC aangesloten worden. 

Scherpstellen van het beeld

De Affinity beschikt over een snelle geruisloze autofocus. Dit houdt in dat u de tekst of afbeelding altijd helder en duidelijk in beeld heeft. Ook het dikste telefoonboek, bijsluiters met kleine letters en foto's ziet u haarscherp in beeld. U heeft hierbij altijd de keuze uit continu autofocus (automatische scherpstelling) en éénmalige autofocus (handmatig scherpstellen).

Speciale LED verlichting

De Affinity is voorzien van een speciale levenslange, heldere verlichting. Dit licht is zachter voor uw ogen en de kans op het zogenaamde verblindingeffect is aanzienlijk kleiner. U kunt de Affinity dan ook altijd gebruiken, zowel overdag als 's avonds.

VGA aansluiting

De Affinity is verkrijgbaar met VGA aansluiting. Hierbij is het mogelijk om zowel een computer als een TV aan te sluiten op de Affinity. Zo kan er door middel van één knop op de Affinity omgeschakeld worden van het vergrote beeld van de Affinity naar het computerscherm en de TV. 

Wie gebruiken de Affinity? 

Mensen die dusdanig slechtziend zijn dat een bril of handloep niet meer volstaat. Daarnaast wordt de Affinity gebruikt door mensen met Macula Degeneratie, Retinitis Pigmentosa, diabetische retinopathie, glaucoom en cataract.

De Looky+ is de uitgebreide versie van de bekende Looky handloep: een kleine draagbare loep waarmee u teksten en afbeeldingen vergroot kunt bekijken. De vergroting is in te stellen van 2 tot 20 keer. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om in verschillende kleurenstanden te lezen met een nog hoger contrast. Ideaal voor gebruik binnenshuis maar ook een onmisbaar hulpmiddel als u onderweg bent.

Hoe werkt een elektronische handloep? 

Een handloep wordt op of tegen de te vergroten tekst of afbeelding gelegd. Deze wordt dan vergroot weergeven op het scherm. 

De Looky+

Een kleine, mobiele elektronische loep. Met een gewicht van slechts 200 gram is de Looky+ de lichtste in zijn soort. 

Altijd scherp beeld

Wanneer u de Looky+ direct op de tekst plaats of tot 5 cm erboven, dan is het beeld altijd scherp en kunt u perfect lezen. U kunt de tekst in kleur bekijken, maar ook het contrast veranderen in zwart/wit, wit/zwart, geel/blauw of geel/zwart. De Looky+ beschikt over 4 digitale vergrotingsstanden. 

Uitklapbaar handvat

De Looky+ is voorzien van een uitklapbare handgreep welke prettig in de hand ligt. U kunt de Looky+ met de handgreep ingeklapt op de door u te lezen tekst plaatsen en direct beginnen met lezen. Als u de handgreep uitklapt kunt u de Looky+ gebruiken als een handloep.

Beeld bevriezen (snapshot/foto functie)

De Looky+ is uitgevoerd met een snapshot functie. Dit houdt in dat u door een druk op de knop de tekst of afbeelding op het scherm vast kunt zetten, u maakt als het ware een foto. U kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om vertrektijden, menukaarten of prijzen in de supermarkt rustig te bekijken. Hierbij heeft u nog steeds de mogelijkheid om het contrast te veranderen of het beeld digitaal te vergroten.

Schrijfstand

U kunt met de Looky+ eenvoudig een handtekening plaatsen of een korte notitie maken. Hiervoor kunt u de handgreep in een speciale stand zetten en meekijken terwijl u schrijft.

Waar kan ik de Looky+ gebruiken? 

Ideaal voor gebruik binnenshuis:

 • Voor het lezen en bekijken van de post, etc. 
 • Bekijken van foto's 
 • Afhandelen van de post: handtekening plaatsen 
 • Hobby uitoefenen, zoals postzegels bekijken 

Onmisbaar hulpmiddel als u onderweg bent: 

 • U kunt de prijzen in de winkel weer perfect zien 
 • Voor het bekijken van de menukaart 
 • Het lezen van reisinformatie op het station 

Zeer handig voor school en werksituatie: 

 • Bekijken van de agenda tijdens een vergadering 
 • Om notities te maken 
 • Lezen van teksten zoals notulen, handleidingen etc.

Met handig tasje

Speciaal voor de Looky+ heeft Van Lent Systems een perfect tasje. Eenvoudig aan uw riem te bevestigen of in uw tas mee te nemen. Daarnaast krijgt u van ons een gratis key-cord zodat u de Looky+ ook om uw hals kunt dragen.

 

Afmetingen en gewicht

Afmetingen 115 × 75 × 43 mm (l × b × h)
Gewicht 217 gram (inclusief batterij)

Display

TFT-diameter 4,3" (11 cm)
Overige specificatie Hoge helderheid
  Touch-technologie

Camera

Minimum-vergroting
Maximum vergroting 20×

Stroomtoevoer

Batterijsysteem Verwisselbaar (in het batterijhandvat)
  Lithium-Ion 2500mAh
Adapter 5VDC / 1,8A

Gebruiksomstandigheden

Temperatuur 5 °C tot 35 °C / 50 °F tot 95 °F
Luchtvochtigheid <70% (geen condensatie)

Gebruikstijd en laadtijd

Gebruikstijd Tot 2,5 uur
Laadtijd 5 uur

Inhoud verpakking

 • Looky 4 / Looky 4+
 • Batterij (2500mAh)
 • Laadadapter
 • USB-kabel
 • Reistasje
 • Gebruiksaanwijzing
 • Schoonmaakdoekje
 • Videokabel (alleen bij Looky 4+)

Met de i-Reader kan de gebruiker kiezen tussen een mannelijke stem of een vrouwelijke stem. Ook kan de i-Reader documenten oplezen in de volgende talen: Nederlands, Vlaams, Engels, Turks, Portugees, Spaans, Italiaans, Zweeds, Deens, Duits, Frans, Pools en Russisch.

Ons apparaat bevat uiteraard ook de basisopties zoals het aanpassen van de leessnelheid en het volume, en het pauzeren van de tekst. Tevens is het mogelijk om een monitor aan te sluiten op de i-Reader waarmee u het gescande document kunt bekijken en mee kunt lezen door middel van de ge-arceerde woorden.

Tevens bevat de i-Reader een woordspelfuctie en kan hij kolommen in teksten herkennen. Verder zijn A4-documenten volledig in te scannen en te lezen.

 

Belangrijkste specificaties

 • Compact en lichtgewicht (incl. draagtas)
 • Opstarttijd: 45 seconden
 • Interne batterij voor mobiel gebruik
 • Gebruiksduur van 3 tot 4 uur
 • Tekstnavigatie met pijltoetsen; vooruit- /terugspoelen per woord en regel
 • Eenvoudige documentpositionering
 • Bevat meerdere talen
 • Uitmuntend geluid
 • Koptelefoonaansluiting
 • VGA & HDMI aansluitingen
 • Optionele aansluiting voor externe monitor geeft de gebruiker de volgende extra opties:
  - 8 zoomniveaus (van 1,5x tot 65x)
  - Draaien van beeld
  - Beeldvullend, hoogcontrast en origineel beeld

A complete and user friendly desktop solution: excellent functionality, adjustable settings to suit the individual and an ergonomic design combined in one device! During the development of the i-See we have taken into account the various needs of a wide range of users and how the device should fulfill those needs.

The i-See  is able to work with all current TFT-screens between 17 inch and 22 inch. The i-See can be fully adjusted to the personal needs of the end user.

How does a CCTV work?

Place your viewing material on the tableau - this can be a piece of text (both handwriting and print can be viewed) or a photograph. This material will be enlarged on the screen.

CCTV's have multiple modes in which the device can be used, such as multiple high contrast modes that are ideal for reading texts. These high contrast modes increase the contrast to incredibly high levels, making the letters clearly legible. It's also possible to choose different colours for the text and/or background while reading. Apart from the high contrast modes, CCTV's also contain a so-called photograph mode with which you can view photographs and images in bright colours. 

Focussing the image

The i-See uses a fast, silent autofocus system. This means you will always have a clear and crisp image on your screen. Even the thickest phone book, medicine packages with small text and photographs are displayed crystal clear. You will always have the option of continuous autofocus (automatic autofocus) or single use autofocus (manual autofocus).

Bright LED lighting

The i-See is equipped with custom bright lighting. This light is softer for your eyes, drastically reducing the so-called blinding effect. Because of this you can comfortably use the i-See both day and night. 

When do I qualify for a CCTV?

You qualify for a CCTV when a significant loss of sight (low vision) is ascertained, making reading without a CCTV not possible or nearly impossible. 

Where can I use a CCTV?

A CCTV can be used at home, work or at school.

Will my insurance cover the costs?

The costs of acquiring a CCTV will be completely covered by your insurance, unless stated otherwise. In order to qualify for a CCTV, it must be prescribed by a low vision expert that is approved of by your insurance agency. 

All health insurance agencies cover the costs of a CCTV by Van Lent Systems.

Procedure

Usually your GP will direct you to an eye doctor or similar expert. In the Netherlands there are several regional low vision centers where you can go for all your low vision needs. These low vision centers have i-See's which you can try out. Please contact us to find out where the nearest low vision center is for you. 

Who uses an i-See?

People who find that their glasses or hand magnifying glasses are no longer sufficient to aid them in reading or writing. i-See devices are being used to great effect by people with the following conditions: Macular Degeneration, Retinitis Pigmentosa, Diabetic Retinopathy, Glaucoma and Cataracts.

De Orion Webbox2 is een klein en veelzijdig apparaat waarmee u gemakkelijk o.a. de krant, ondertiteling, radio of DAISY-boeken kunt beluisteren.

De bediening van het apparaat is eenvoudig en intuïtief; het heeft slechts een paar knoppen en alle aanwijzigingen worden voor u uitgesproken. Hierdoor is het apparaat volledig op de tast en het gehoor te bedienen; ideaal voor mensen met een visuele beperking en/of ouderen zonder computervaardigheden.

De Webbox2 wordt onder bepaalde voorwaarden vergoed door uw zorgverzekeraar, maar zelf aanschaffen is uiteraard ook mogelijk. Voor het gebruik van de Webbox2 heeft u een (draadloze) internetaansluiting nodig en een basisabonnement van € 5,95 per maand. Voor diensten als het loket Aangepast Lezen, de Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden (CBB), dagelijkse kranten, enz. heeft u aparte abonnenementen nodig.

De waardering van gebruikers voor de Webbox2 is bijzonder groot, en de Webbox2 heeft meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen: de Broos van Erp Prijs voor nieuwe media van het Ministerie van Economische Zaken, de Innovatieprijs van Visio, en een Europese Innovatie Award in 2012.

 

Belangrijkste specificaties

 • Ondertiteling luisteren van televisieprogramma’s - werkt op ieder televisietoestel
 • DAISY-boeken beluisteren
 • Gesproken kranten en tijdschriften beluisteren
 • Internetaansluiting zowel draadloos als met kabel
 • Géén computer nodig
 • Eenvoudig te bedienen
 • Luidspreker met helder geluid
 • Compleet met afstandsbediening
 • Hoofdtelefoonaansluiting
 • Is aan te sluiten op stereo-installatie of ringleiding
 • Bevat aansluitingen voor SD-kaart en USB zodat u uw eigen audio af kan spelen
 • Download station (zonder computer) voor portable daisyspelers zoals de Milestone, de Victor Reader Stream, de Plextalk Pocket en de BookSense

De Looky 4 bevat de welbekende basisfuncties van de originele Looky, samengesmolten met de nieuwste technologieën.

Bij de ontwikkeling van de Looky 4 hebben we het originele concept van een centraal geplaatste camera aangehouden. Ook is het handvat ergonomisch voor een comfortabele gebruikerservaring.

Een van de moderne aspecten van deze Looky 4 is de bijzondere touch interface. Deze bediening is gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik. Het 4,3 inch touch-screen is speciaal geselecteerd op zijn briljante kleurweergave en helderheid.

Door zijn compactheid en mogelijkheden is de Looky 4 ideaal om mee te nemen onderweg. Voortaan kunt u snel en gemakkelijk de prijskaartjes in winkels bekijken of de bijsluiter van uw medicijnen bekijken.

Van Lent Systems laat haar producten produceren in een duurzame en milieuvriendelijke eco-fabriek in Co-Wicklow, Ierland. Onze fabriek is ontworpen en gebouwd met nadruk op natuurlijke materialen en energie-efficiëntie.

Belangrijkste specificaties

 • TFT touch-screen met hoge helderheid
 • 4,3 inch (11 cm) schermdiameter
 • HD-camera
 • Vergroting mogelijk van 2x tot 20x
 • Gebruikstijd tot 2,5 uur
 • 2 Fotostanden
 • 10 Hoogcontraststanden
 • Foto- of hoogcontraststanden kunnen worden aan- of uitgezet n.a.v. de wensen van de gebruiker
 • Freeze functie (in bevroren beeld kan worden vergroot en geschoven)
 • Inklapbaar handvat